Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι τηλεπικοινωνιών στις ευρωαγορές

Το deal της Deutsche Telekom έδωσε την αφορμή για ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές. Ανοδικά και τα futures της Wall ελλείψει αρνητικών ειδήσεων από την Φουκουσίμα. Άνοδος πετρελαίου και χρυσού όμως, με το βλέμμα στην Λιβύη.

Ευρεία άνοδος καταγράφεται στα ευρωπαϊκά ταμπλό με πρωτοπόρο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και αφορμή το deal των 39 δις. δολ. που ανακοινώθηκε ανάμεσα στην Deutsche Telekom και την AT&T. Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street ενώ νωρίτερα, ο Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άλμα 2,7%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 2% στις 6797 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,8% στις 3878 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,29% στις 5791 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να ενισχύεται κατά 1,87% στις 10521 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει άνοδο 0,75% στις 7923 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,97% στις 21402 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Telekom κατέγραφε ενδοσυνεδριακά ράλι 16% μετά το deal των 39 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές για τον έλεγχο της T-Mobile USA, της θυγατρικής της DT στις ΗΠΑ, από την ΑΤ&Τ. Η είδηση αποτέλεσε έναυσμα ανόδου για τον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών με τον Stoxx Europe 600 Telecommunications ενισχύεται κατά 3,7% .

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού JP Morgan Cazenove δήλωσε πως υπάρχει αξία στον κλάδο. Έτσι, ο Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts ενισχύεται κατά 1,9%

Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν πως παρά την σημερινή έντονα ανοδική πορεία, η νευρικότητα διατηρείται καθώς η προσοχή των αναλυτών εξακολουθεί να είναι στραμμένη αφενός στην Φουκουσίμα, αφετέρου στην Λιβύη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 1,77% σε απόσταση αναπνοής από τα 116 δολ/βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού – το κατ’ εξοχήν καταφύγιο ασφαλείας των επενδυτών – ενισχύθηκε στα 1,430 δολ./ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v