Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι και το σημερινό άλμα στο Τόκιο, με δέλεαρ τις χαμηλές αποτιμήσεις. Απουσία αρνητικών ειδήσεων από την Φουκουσίμα και υποχώρηση στην τιμή πετρελαίου.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη και το σημερινό ράλι στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ελλείψει αρνητικών ειδήσεων από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Φουκουσίμα και με την τιμή πετρελαίου να υποχωρεί έστω και οριακά, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου καταγράφουν ήπια άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,08% στις 6821 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,34% στις 3917 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 5800 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,25% στις 10708 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,42% στις 8014 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,08% στις 21762 μονάδες.

Η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,43% στα 114,47 δολ/βαρέλι, ενώ συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη για Τρίτη νύχτα. «Εάν δεν υπάρχει κλιμάκωση της βίας στην Λιβύη και κάποια απότομη ανατροπή στην κατάσταση των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία, φαίνεται πως μπορούν να ανακτηθούν οι απώλειες των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο Angus Campbell, επικεφαλής πωλήσεων της Capital Spreads

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v