Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πορτογαλία προβληματίζει τις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς όλα είναι ανοιχτά στην αυριανή σύνοδο της ΕΕ με την πολιτική κρίση στην Πορτογαλία. Νέα δεδομένα δημιουργεί και η υποβάθμιση 30 ισπανικών τραπεζών από την Moody's.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς όλα είναι ανοιχτά πλέον για την αυριανή σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μετά την πολιτική κρίση στην Πορτογαλία αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την υποβάθμιση 30 ισπανικών τραπεζών από την Moody’s.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15% στις 6794 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,65% στις 3888 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 5789 μονάδες.

Ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,92% στις 7708 μονάδες ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,48% στις 10587 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, καθώς η οποία λύση είχε διαφανεί για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, φαίνεται πως βρίσκεται στον αέρα.

Χθες αργά το βράδυ, το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας καταψήφισε το νομοσχέδιο για το τέταρτο πακέτο μέτρων λιτότητας, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες και οι αναλυτές να επισημαίνουν πως πλέον η Λισσαβόνα είναι πιο κοντά στην προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Η Moody’s παράλληλα, ανακοίνωσε την υποβάθμιση 30 ισπανικών τραπεζών, αλλά όχι των 3 μεγάλων, για τις οποίες όμως, διατηρεί αρνητικό outlook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v