Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ευρωαγορές

Οι ανησυχίες ως προς τον κίνδυνο πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία, αλλά και αναβολής των αποφάσεων στην σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δημιουργούν κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Οι ανησυχίες ως προς τον κίνδυνο πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία, αλλά και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναβολή της όποιας λήψης αποφάσεων στην σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δημιουργούν κλίμα νευρικότητας στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,25% στις 6763 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 3894 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41% στις 5786 μονάδες.

Απώλειες 1,57% καταγράφει ο δείκτης PSI στο χρηματιστήριο της Πορτογαλίας ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,11%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην Λισσαβόνα, όπου αργότερα σήμερα ψηφίζεται στο κοινοβούλιο το πολύκροτο νομοσχέδιο για το νέο πακέτο μέτρων. Η κυβέρνηση μειοψηφίας προειδοποιεί ακόμη και με πρόωρες εκλογές σε περίπτωση μη επικύρωσης, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει πως δεν μπορεί να στηρίξει τα νέα μέτρα λιτότητας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και έκτακτη εισφορά στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1500 ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς δημοσιεύματα φέρουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην καταλήγουν τελικά σε συμφωνία ως προς τους μηχανισμούς στήριξης στην σύνοδο Κορυφής αυτή την εβδομάδα.

Αντιθέτως, σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Inditex της μητρικής εταιρείας των καταστημάτων Zara μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων ενώ στο Λονδίνο ανοδικά κινείται η μετοχή της Eurasian Natural Resources Corp, η οποία ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των καθαρών της κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v