Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την έντονα ανοδική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ επί τάπητος βρίσκονται οι νέες πυρηνικές ανησυχίες για την Ιαπωνία.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την έντονα ανοδική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας. Οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις, ενώ επί τάπητος βρίσκονται οι νέες πυρηνικές ανησυχίες για την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,19% στις 6936 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 3968 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 5907 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,19% στις 10689 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,22% στις 7871 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,33% στις 21911 μονάδες.

Σε επίπεδο κλάδων, ο φαρμακευτικός καταγράφει κέρδη με πρωτοπόρο την μετοχή της AstraZeneca καθώς η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τις φορολογίες αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία και προχώρησε σε αναβάθμιση του ετήσιου στόχου κερδοφορίας.
Αντιθέτως πιέσεις ασκούνται εκ νέου στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v