Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών και με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις μεταλλευτικές και τις πετρελαϊκές. Ανοδική εκκίνηση στην Wall για τρίτη συνεχή συνεδρίαση δείχνουν τα futures

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών και με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις μεταλλευτικές και τις πετρελαϊκές καθώς η τιμή του χαλκού ενισχύεται σε νέο ρεκόρ, ενώ ο μαύρος χρυσός φαίνεται πως σταθεροποιείται πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 7003 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,05% στις 3899 μονάδες ενώ αντιθέτως ο βρετανικός FTSE 100, που άνοιξε σήμερα μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, υποχωρεί κατά 0,31% στις 5990 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,49% στις 9952 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,1% στις 7741 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει άνοδο κατά 0,54% στις 20558 μονάδες.

Τα futures της Wall Street δείχνουν πως οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες θα κινηθούν ανοδικά για Τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

Οι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν πως ο όγκος συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Περίπου 269 εκατ. μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στον Stoxx 600, σχεδόν ο μισός όγκος δηλαδή από ότι είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ακόμη και αυτό πάντως, δεν αποδυναμώνει την καλή πορεία των χρηματιστηριακών αγορών κατά τον φετινό Δεκέμβριο. Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές άγγιξαν υψηλό 26 μηνών, ενώ χθες ο δείκτης Dow Jones άγγιξε υψηλό 28 μηνών. Στην Γηραιά Ήπειρο, ο FTSEurofirst υπολογίζεται ότι για τον Δεκέμβριο καταγράφει άνοδο κατά 6,9%, ενώ από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009 έχει ενισχυθεί κατά 76%. Στην Wall, o S&P 500 καταγράφει για το έτος άνοδο 13%, ενώ ο φετινός Δεκέμβριος φαίνεται πως θα είναι ο καλύτερος για τον αμερικανικό δείκτη από το 1991.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v