Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά και το θετικό κλείσιμο στην Ασία. Κέρδη σχεδόν για όλους τους κλάδους και ειδικότερα για πετρελαϊκές καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού σταθεροποιείται άνω των 91 δολ.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από την Ασία όπου ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού βρέθηκε σε υψηλό 18 μηνών. Σχεδόν όλοι οι κλάδοι καταγράφουν άνοδο (εκτός των τηλεπικοινωνιών) ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και σήμερα οι πετρελαϊκές καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού φαίνεται να σταθεροποιείται πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,2% στις 6986 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο κατά 0,53% στις 3879 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,05%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,42% στις 9944 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,01% στις 7750 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,34% στις 20524 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πάντως, ότι οι όγκοι συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλοί καθώς πλησιάζουμε στα τέλη του έτους με αποτέλεσμα ακόμη και μικρές επενδυτικές κινήσεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κινήσεις των ευρύτερων δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v