Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρημένες συναλλαγές στις ευρωαγορές

Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών χαρακτήρισαν τις συναλλαγές σε όσες ευρωπαϊκές αγορές λειτούργησαν παραμονή των Χριστουγέννων. Στις 6.000 μονάδες τερμάτισε ο FTSE 100. Κλειστή η Wall Street.

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που λειτούργησαν σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 6.008,92 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλό έτους, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,28% στις 3.900 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και της Μαδρίτης παρέμειναν κλειστά, ενώ οι αγορές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά.

Κλειστή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα παραμείνει και η Wall Street, ενώ στις ασιατικές αγορές που λειτούργησαν, επικράτησαν ήπιες διαθέσεις ρευστοποιήσεων.

Στο Λονδίνο, με απώλειες 5,6% έκλεισε ο τίτλος της μεταλλευτικής Randgold Resources ενώ η Associated British Foods ενισχύθηκε 1,5%.

Στο Παρίσι, οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στους κλάδους κοινωφελών υπηρεσιών και αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα μέτρα που έλαβε η Κίνα για συγκράτηση της αύξησης πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v