Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόλυτη νηνεμία στις ευρωαγορές

Σχεδόν αμετάβλητοι δείκτες και χαμηλός όγκος συναλλαγών είναι η εικόνα από τις ευρωαγορές και τα futures της Wall καθώς άπαντες αναμένουν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, με υψηλές προσδοκίες.

Απόλυτη νηνεμία επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ «παγωμένα» δείχνουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 7074 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακές απώλειες 0,06% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, μετά και το καμπανάκι της Fitch, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες κατά 0,72% στις 7833 μονάδες. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ όμως ενισχύεται κατά 0,15% στις 10219 μονάδες και ο ιταλικός δείκτης ΜΙΒ καταγράφει άνοδο κατά 0,32% στις 20803 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται πιέσεις, μετά τα υψηλά των προηγούμενων ημερών και ενώ και η τιμή του χαλκού υποχωρεί από το νέο ρεκόρ που κατέγραψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Αντιθέτως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται σε θετικό έδαφος.

Η προσοχή όλων πάντως, είναι στραμμένη στην ανακοίνωση των αμερικανικών ρυθμών ανάπτυξης που αναμένεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος και από την οποία υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Επισημαίνεται ότι η αρχική εκτίμηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το γ’ τρίμηνο ανέρχεται στο 2,5%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η μέση εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για αναθεώρηση στο 2,8%. Δημοσκόπηση του Marketwatch όμως, τοποθετεί τον πήχυ ακόμη υψηλότερα, στο 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v