Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα ταμπλό στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με πρωτοπόρους τον ενεργειακό κλάδο, αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο όγκος των συναλλαγών είναι χαμηλός. Νευρικότητα νωρίτερα στην Ασία.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρους της ανόδου τον ενεργειακό κλάδο, αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως ο όγκος των συναλλαγών είναι χαμηλός ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 7017 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,72% στις 3895 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,16% στις 5881 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,13% στις 9885 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,35% στις 7813 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,31% στις 20130 μονάδες.

«Για τους περισσότερους trader και τα hedge fund, η χρονιά έχει τελειώσει» εξηγεί ο Koen De Leus, της KBS Securities στο Reuters και συμπληρώνει: «Ο όγκος συναλλαγών δεν είναι σημαντικός και δεν νομίζω ότι θα είναι έντονες οι κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών»

Ο ενεργειακός κλάδος καταγράφει κέρδη συνεπεία της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο θα διατηρείται και η νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v