Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε … ουδέτερο έδαφος οι ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις πραγματοποιούνται στις ευρωαγορές, με την προσοχή όλων στις Βρυξέλλες, αλλά και στην δημοπρασία εντόκων που αναμένεται να προχωρήσει η Ισπανία, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση της S&P.

Διστακτικές κινήσεις πραγματοποιούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή όλων στρέφεται στις Βρυξέλλες για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Επίσης, η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας εντόκων της Ισπανίας, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση από την Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,12% στις 7024 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,24% στις 3883 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στις 5893 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,19% στις 10029 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI αντιθέτως υποχωρεί κατά 0,46% στις 7853 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακές απώλειες 0,09% στις 20392 μονάδες.

«Το θέμα θα είναι η Ισπανία, με την απειλή υποβάθμισης, οι επενδυτές θα αναζητήσουν σχετικά σχόλια από την σύνοδο κορυφής» εξηγεί στο Reuters ο Will Hedden της IG Index.

Από τις μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο, είναι εκείνη της ΒΡ η οποία καταγράφει πτώση της τάξεως του 2,7% καθώς η κυβέρνηση Obama κινήθηκε νομικά εναντίον της για την καταστροφή που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v