Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήμα σημειωτόν στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής τόσο για το μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών που αναμένεται για ευρωζώνη και ΗΠΑ όσο κυρίως και για τις αποφάσεις της Fed.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής τόσο για το μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών, που αναμένεται για την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, όσο, κυρίως, και για τις αποφάσεις της Fed.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 7.028 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,11% στις 3.896 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακή άνοδο 0,01% στις 5.861 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 10.153 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,21% στις 8.046 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,23% στις 20.586 μονάδες καθώς ολοκληρώνεται σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Berlusconi.

Επισημαίνεται ότι οι ευρωαγορές άγγιξαν χθες νέα υψηλά 26 μηνών καθώς επικράτησε διάχυτη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (ΗΠΑ και Κίνας). Σήμερα αναμένονται μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών για την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ αλλά και οι ανακοινώσεις της Fed τόσο για το ύψος των επιτοκίων -δεν πιστεύεται πως θα υπάρξουν αλλαγές- όσο κυρίως και για το κατά πόσον αποδίδει η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης των 600 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v