Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις. Διατυπώνεται αισιοδοξία για την πορεία των εταιρικών κερδών κατά το 2011, αλλά επίσης και σενάρια αύξησης των επιτοκίων στην Κίνα.

Επιφυλακτική άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις, με τον μεταλλευτικό κλάδο, αλλά επίσης τρόφιμα και φάρμακα να ηγούνται τις ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,34% στις 6987 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,28% στις 3868 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,03%. Αρνητικό πρόσημο στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικός ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,19% στις 10165 μονάδες. Ο πορτογαλικός δείκτης PSI υποχωρεί κατά 0,18% στις 7929 μονάδες ενώ ο ιταλικός MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 20532 μονάδες.

Ο Stoxx 600 οδεύει προς την δεύτερη εβδομάδα ανόδου, καθώς η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στην εικόνα των εταιρικών κερδών και όχι στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg σε στραγηγικούς αναλυτές, οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές θα ενισχυθούν το 2011 κατά 12%, ενώ προβλέπεται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στην εικόνα της μέσης εταιρικής κερδοφορίας.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτή εικόνα, ενώ το βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα εντυπωσιακά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας που ενδυναμώνουν το σενάριο άμεσης αύξησης των επιτοκίων στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v