Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστική ραστώνη στις ευρωαγορές

Ήπιες κινήσεις, αλλά σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά διετίας, καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σε μία άνευρη συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές σε μία άνευρη συνεδρίαση με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών ενώ, βήμα σημειωτόν καταγράφουν και τα futures των βασικών δεικτών στην Νέα Υόρκη. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofist πάντως, φλερτάρει με τα υψηλότερα επίπεδα από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,04% τις 7070 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,38% στις 3904 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 5991 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,32% στος 10150 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,2% και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,30% τις 20807 μονάδες.

Ο FTSEurofirst είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 1,147 μονάδες ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τις 1149 μονάδες που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Ο δείκτης εκτιμάται ότι θα καταγράψει τον Δεκέμβριο την μεγαλύτερη μηνιαία ενίσχυση από τον Ιούλιο του 2009 ενώ από τα ιστορικά χαμηλά του Μαρτίου του 2009, καταγράφει άνοδο 77%.

Κινητήριος δύναμη είναι η καλή εικόνα παό το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και οι ενδείξεις ανάκαμψης σε πολλές οικονομίες. Κυρίως στις ΗΠΑ, όπου χθες αναθεωρήθηκαν οι ρυθμοί ανάκαμψης τρίτου τριμήνου στο 2,6%.

«Το ράλι που παρακολουθούμε αντικατοπτρίζει τις ισχυρότερες προσδοκίες για την ανάπτυξη ανά τον κόσμο» αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ο Ronar Carr τη Morgan Stanley. Ως προς αυτό, νέα στοιχεία αναμένονται σήμερα με την ανακοίνωση του ύψους καταναλωτικών δαπανών και δείκτη εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

Από πλευράς χρηματιστηριακών κλάδων, ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται σήμερα πιέσεις καθώς καταγράφονται και κατοχυρώσεις κερδών στις τιμές των μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v