Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές αγγίζοντας νέο υψηλό 27 μηνών, αν και οι κινήσεις είναι ήπιες και οι όγκοι των συναλλαγών ιδιαίτερα χαμηλοί. Μικτά πρόσημα νωρίτερα στην Ασία. Διστακτική άνοδος χθες στην Wall.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές αγγίζοντας νέο υψηλό 27 μηνών, αν και οι κινήσεις είναι ήπιες και οι όγκοι των συναλλαγών ιδιαίτερα χαμηλοί καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους.

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,17% στις 3919 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 5992 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 10185 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,21% στις 7889 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,18% στις 20770 μονάδες.

Ο FTSEurofirst ενισχύεται κατά 0,1% στις 1.148 μονάδες που αντιστοιχεί σε νέο υψηλό 27 μηνών.

Ο πετρελαϊκός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού πλησιάζει τα 91 δολάρια το βαρέλι.

«Η επιχειρηματική εικόνα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα φωτεινή, η τάση για υψηλότερα κέρδη θα συνεχιστεί και η κρατική πολιτική θα συνεχίσει να είναι φιλική για τις μετοχές» δήλωσε στο Reuters ο Henk Potts της Barclays Wealth

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα, νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και κυρίως το ύψος των καταναλωτικών δαπανών και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Χθες, αναθεωρήθηκε ανοδικά ο ρυθμός ανάπτυξης τρίτου τριμήνου για τις ΗΠΑ (στο 2,6%) χωρίς όμως, να αγγίξει τις υψηλές προσδοκίες της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v