Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεπαίσθητες μεταβολές στις ευρωαγορές

Οι ...ακεφιές των εορταστικών ημερών χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που λειτουργούν σήμερα. Ηπιες ρευστοποιήσεις και στην Ασία, κλειστή η Wall για Χριστούγεννα.

Οι ...ακεφιές των εορταστικών ημερών επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που λειτουργούν σήμερα, παραμονές των Χριστουγέννων, δηλαδή η αγορά του Λονδίνου και των Παρισίων μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,05% στις 5.992 μονάδες, ενώ ο CAC 0,02% στις 3.910 μονάδες. Οι αγορές θα κλείσουν νωρίτερα, στις 2:30 ώρα Ελλάδας.

Χάρη στην σχεδόν ακατάπαυστη ήπια άνοδο που εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια τις τελευταίες εβδομάδες, οι βασικοί δείκτες κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 2ετίας κι έχουν επιστρέψει στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Οι όγκοι των συναλλαγών είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι, καθώς αποφεύγονται οι μεγάλες θέσεις και οι επενδυτές προσπαθούν να κρατήσουν αυτά τα κέρδη μέχρι την λήξη του έτους.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 τερμάτισε χθες με ήπια άνοδο, κατακτώντας ενδοσυνεδριακά τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2008.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με ήπια άνοδο, επεκτείνοντας την πρόσφατη αναρρίχηση τιμών στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα. Η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα τερμάτισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία, με περιορισμένους όγκους συναλλαγών εν μέσω αργιών.

Απώλειες υπέστησαν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που επλήγησαν από τα μέτρα του Πεκίνου για συγκράτηση της αύξησης των οχημάτων στο έθνος.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 0,7% χαμηλότερα στις 10.279 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v