Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλίμα εορταστικής ραστώνης οι ευρωαγορές

Υποτονική συνεδρίαση με διστακτικές κινήσεις, μικτά πρόσημα και χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς και η αγορά του Λονδίνου είναι κλειστή. Ήπιες κινήσεις στα futures της Wall. Τράπεζες και πετρελαϊκές ενισχύονται.

Υποτονική είναι η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με διστακτικές κινήσεις και ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,11% στις 6978 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 3878 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,17% στις 9915 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει υποχώρηση 0,14% στις 7755 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,11% στις 20491 μονάδες.

Διστακτικές κινήσεις (στο +0,15%) και για τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου ενώ και ενεργειακός κλάδος ευνοείται από την νέα ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου άνω των 91 δολ. ανά βαρέλι. Ο τεχνολογικός κλάδος καταγράφει άνοδο και κυρίως η μετοχή της Alcatel Lucent μετά τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με τις αμερικανικές αρχές για την διευθέτηση των κατηγοριών δωροδοκίας.

Επισημαίνεται πως για τον Δεκέμβριο, ο FTSEurofirst 300 καταγράφει κέρδη 6,6% και οδεύει προς τον καλύτερο Δεκέμβριο από το 1999. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης καταγράφει άνοδο 8,8% ενώ ο Stoxx Europe 600 από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί κατά 10,3%.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αποτίμηση των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το Ρ/Ε του Stoxx 600 ανέρχεται στο 10,9, κάτω από τον μέσο όρο δεκαετίας του 13,8 σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται για τις ΗΠΑ και κυρίως ως προς την αγορά κατοικιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v