Αυτοκίνητα, αεροπορικές ωθούν τις ευρωαγορές

Πειστικά σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, καθώς αεροπορικές εταιρίες, χημικές βιομηχανίες, αυτοκινητοβιομηχανίες και λοιποί ενεργοβόροι κλάδοι ”απολαμβάνουν” την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Πειστικά σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες, οι χημικές βιομηχανίες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι υπόλοιποι ενεργοβόροι κλάδοι ενισχύονται αισθητά, στο πλαίσιο της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Τα ευοίωνα επιχειρηματικά κέρδη που ανακοινώθηκαν σήμερα και η μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία συμβάλλουν στη θετική εικόνα των αγορών.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται και στις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές πλην του Λουξεμβούργου. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,46% στις 4.432 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,98% στις 3.825 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει 0,79% στις 3.623 μονάδες.

Ο κλάδος αυτοκινήτων καταγράφει τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600, με τη μετοχή της DaimlerChrysler να ενισχύεται 1,1% και της Renault 0,9%.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών τα futures της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία πιθανόν να υποδείξουν επιβράδυνση στην ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και αύριο η κρίσιμη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για την ανάπτυξη β’ τριμήνου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας που κατατίθενται για πρώτη φορά αυξήθηκαν κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα σε σύνολο 335.000, εξαιτίας σε ένα βαθμό των επιπτώσεων του τυφώνα Τσάρλι.

Από την αυριανή ανακοίνωση οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, αναμένουν ότι το υπουργείο θα υποδείξει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,7% σε ετήσια βάση, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης της 30ής Ιουλίου, που αναφερόταν σε ανάπτυξη 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v