Κέρδη για φάρμακα, λιανική, ασφάλειες στην Ευρώπη

Τα κέρδη των κλάδων φαρμάκων, λιανικών πωλήσεων και ασφαλειών υποστηρίζουν τις ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών εταιριών με σταθερές προοπτικές κερδοφορίας.

Τα κέρδη των κλάδων φαρμάκων, λιανικών πωλήσεων και ασφαλειών υποστηρίζουν τις ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών εταιριών με σταθερές προοπτικές κερδοφορίας, οι οποίες έχουν υποχωρήσει σε πιο ελκυστικά επίπεδα μετά την πρόσφατη πτώση και εξάλλου θεωρούνται η καλύτερη επιλογή μέσα στο ασταθές χρηματοοικονομικό περιβάλλον που πλήττει τους πιο ”κυκλικούς” κλάδους.

Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν την τρίτη καλύτερη εμφάνιση σήμερα μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600, και οι λιανικές πωλήσεις τη δεύτερη καλύτερη.

Ξεχωρίζει η άνοδος της Marks & Spencer, τη μετοχή της οποίας η JP Morgan αναβάθμισε σε ”υπερστάθμιση” από ”ουδέτερη”, εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του ομίλου θα υποστηρίξει άνοδο του τίτλου στους ερχόμενους μήνες.

Αισθητή ανάκαμψη παρουσιάζουν και οι ασφάλειες, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από τη Lehman Brothers. Ο οίκος αναβάθμισε τον κλάδο σε ”θετικό” από ”ουδέτερο” και αναφέρει ότι οι προοπτικές κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιριών δεν συνάδουν με την πτώση των τιμών των μετοχών μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 4.412 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,51% στις 3.790 μονάδες και ο CAC 0,15% στις 3.599 μονάδες.

Μικτή εικόνα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών αμερικανικών δεικτών τα futures, με ελαφρά υποχώρηση για τον Dow Jones και ανοδικές τάσεις για τον S&P.

Η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που προβλέπεται ότι ενισχύθηκαν τον Ιούλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση 1% στις παραγγελίες μετά την πτώση 0,4% του Ιουνίου.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο και οι αναλυτές αναμένουν, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, ότι πωλήθηκαν 1.300.000 οικίες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2003, έναντι 1.326.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v