Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με σημαντικά κέρδη για τις αεροπορικές εταιρίες αλλά πτώση για τις πετρελαϊκές, στο πλαίσιο της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με σημαντικά κέρδη για τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά πτώση για τις πετρελαϊκές, στο πλαίσιο της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι αγορές κυμαίνονται ανάμεσα στα περιορισμένα κέρδη και τις οριακές απώλειες στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται το μεσημέρι 0,19% στις 4.413 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,55% στις 3.792 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 3.601 μονάδες.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου, έστω και βραχυπρόθεσμη, ασκεί πιέσεις στον πετρελαϊκό κλάδο. Ο επιμέρους δείκτης κλάδου ενέργειας του Stoxx 600 έχει ενισχυθεί 7,4% μέχρι στιγμής στο έτος, σε σύγκριση με άνοδο 1,2% για τον ευρύτερο δείκτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των επιχειρηματικών κερδών για τις ενεργειακές εταιρίες.

Τα futures της Wall Street υποδεικνύουν τάσεις σταθεροποίησης των βασικών δεικτών στο άνοιγμα.

Πιέσεις προβλέπεται να ασκήσει στον τεχνολογικό κλάδο η πρόσφατη πρόβλεψη της εταιρίας Gartner ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο θα υπολείπονται κατά ένα εκατομμύριο των προβλέψεων, εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την μεταπώληση οικιών, που προβλέπεται ότι υποχώρησαν τον Ιούλιο από το επίπεδο ρεκόρ του προηγούμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg περιμένουν ότι οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν σε ετήσια βάση κατά 6,8 εκατομμύρια τον Ιούλιο, από 2,95 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v