Yukos: Μειώνει παραγωγή και έξοδα για να επιβιώσει

Η Yukos θα μειώσει τον όγκο του παραγόμενου πετρελαίου της κατά 4,5% και θα επιβάλει επιπλέον περικοπές των δαπανών, σε μια προσπάθεια να διασώσει όσα κεφάλαια μπορεί για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Yukos: Μειώνει παραγωγή και έξοδα για να επιβιώσει
Η Yukos θα μειώσει τον όγκο του παραγόμενου πετρελαίου της και θα επιβάλει επιπλέον περικοπές των δαπανών, σε μια προσπάθεια να κάνει οικονομίες για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία θα περιορίσει τις δαπάνες κατά 700 εκατ. δολάρια, θα μειώσει την ετήσια παραγωγή της κατά 4,5% και θα κάνει ρύθμιση για τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις της. Η εταιρία τόνισε ότι οι κατασχέσεις των λογαριασμών της έχουν μειώσει στο ήμισυ το μηνιαίο της εισόδημα.

Η μετοχή του ομίλου υποχώρησε 7% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην ανακοίνωση της μείωσης παραγωγής αλλά και σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να απαιτήσει 3 δισ. δολάρια επιπλέον από τη θυγατρική της Yukos, Yuganskneftegaz.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί από τους λογαριασμούς της Yukos περίπου 800 εκατ. δολάρια εκ του συνόλου των 3,4 δισ. δολ. τα οποία το Κρεμλίνο ζητά για τους αναδρομικούς φόρους του 2000 από την εταιρία.

Η Yukos έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η διαμάχη της με τη ρωσική κυβέρνηση μπορεί να την οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Με τα νέα μέτρα, η παραγωγή του πετρελαϊκού ομίλου θα μειωθεί από τον στόχο των 90 εκατομμυρίων στους 86 εκατομμύρια τόνους για το 2004. Θα επιβληθούν επίσης περικοπές των λειτουργικών και των δαπανών κεφαλαίου, καθώς και περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v