Διατηρούν ανοδικές τάσεις οι ευρωαγορές (update)

Με το πετρέλαιο στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, οι ευρωπαϊκές αγορές ”χτίζουν” στις ανοδικές τάσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων. Το κύμα των ευοίωνων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, υποστηρίζει τα κέρδη.

Με το πετρέλαιο στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, οι ευρωπαϊκές αγορές ”χτίζουν” στις ανοδικές τάσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Η αναρρίχηση του Dow Jones στην αμερικανική αγορά στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός και το κύμα των ευοίωνων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, υποστηρίζουν τα κέρδη.

Ο τίτλος της Swiss Re ενισχύθηκε στο άνοιγμα 1,7% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών α’ εξαμήνου, ενώ η μετοχή των φορέα των ολλανδικών σούπερ-μάρκετ Royal Ahold βυθίστηκε 5,6% μετά την ανακοίνωση δεκαπλασιασμού των κερδών στα 32 εκατ. ευρώ κατά το β’ τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 84 εκατ. ευρώ από τον όμιλο.

Και οι 17 βασικοί δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών αγορών ενισχύονται, πλην του Λουξεμβούργου. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,26% στις 4.423 μονάδες, ενώ ο CAC 0,7% στις 3.620 μονάδες.

Ο δείκτης DAX κερδίζει 0,92% στις 3.823 μονάδες, με την τεχνική του εικόνα αισθητά βελτιωμένη μετά την κατάκτηση του φράγματος των 3.800 μονάδων. Την γερμανική αγορά ευνόησε η ανακοίνωση μικρότερης από την αναμενόμενη πτώσης στον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v