Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Fed καθώς αναζητούν σημάδια για την φημολογούμενη ποσοτική χαλάρωση. Ανοδικά ο τεχνολογικός κλάδος μετά την Google.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές και στα futures της Wall καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην Βοστόνη. Αναλυτές και επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις ως προς τις προθέσεις της Fed, για το ύψος, αλλά και το χρονοδιάγραμμα της προβλεπόμενης νέας ποσοτικής χαλάρωσης.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,27% στις 6472 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,11% στις 3823 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 5714 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,23% στις 10825 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,15% και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακή υποχώρηση 0,03% στις 21087 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος κινείται ανοδικά μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Google και Advanced Micro Devices. Διορθωτικές κινήσεις όμως, καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο με αφορμή και την σημερινή υποχώρηση στις τιμές των μετάλλων.

Στο επίκεντρο της προσοχής και τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται αργότερα για τις ΗΠΑ, όπως οι λιανικές πωλήσεις, αλλά και ο πληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v