Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη σε ευρωαγορές και futures της Wall καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για ποσοτική χαλάρωση από την Fed, ενώ οι ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου είναι απροσδόκητα θετικές.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για ποσοτική χαλάρωση από την Fed, ενώ οι ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου είναι απροσδόκητα θετικές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,53% στις 6401 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,62% στις 3809 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,31% στις 5735 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,15% στις 10770 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,75% στις 7753 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 1,12% στις 20.983 μονάδες

Τα futures της Wall Street επίσης καταγράφουν σθεναρή άνοδο της τάξεως του 0,7% για τον S&P 500.

Οι ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου είναι θετικές. Η Intel εξέπληξε χθες ανακοινώνοντας αύξηση κερδών τριμήνου κατά 59%, συμπερασύροντας ανοδικά τις μετοχές του χρηματιστηριακού κλάδου.

Σήμερα, η JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 23%, υψηλό ποσοστό από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέόν, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed επιβεβαίωσαν αυτό που η αγορά συζητούσε εδώ και καιρό: ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σύντομα θα προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Η είδηση αυτή, οδήγησε σε νέα πτωτική πορεία του δολαρίου (οριακά κάτω από τα 1,40 δολ. το ευρώ), στροφή των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές με ενίσχυση κυρίως του μεταλλευτικού κλάδου, και ενίσχυση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World ενισχύεται κατά 0,7% που είναι και το υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η απροσδόκητη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής ευρωζώνης κατά 1% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,8%

Θετική κρίνεται για τις αγορές και η εκτίναξη των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας σε νέο ρεκόρ, στα 2,65 τρισ δολ. στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα καταγράφηκε αύξηση του εμπορικού της πλεονάσματος στα 16,9 δισ. δολ. με ενίσχυση των εξαγωγών κατά 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v