Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ηπια κέρδη στις ευρωαγορές και τα futures της Wall με προσδοκία ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed. Προς συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών στις ΗΠΑ, καθώς η αγορά ομολόγων είναι κλειστή λόγω της Ημέρας του Κολόμβου.

Επιφυλακτική άνοδος καταγράφεται τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές όσο και στα futures της Wall Street καθώς διευρύνεται η εκτίμηση για νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά την έλλειψη κοινής γραμμής πλεύσης στην σύνοδο του ΔΝΤ.

Έτσι, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,22% στις 6305 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,18% στις 3769 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 είναι ενισχυμένος κατά 0,29% στις 5674 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,57% στις 10659 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,14% στις 7771 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,19% στις 20790 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE All-World ενισχύεται κατά 0,2% που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου

Μικρή άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street  (0,17% για τον S&P 500) αφού έσπασε την Παρασκευή το φράγμα των 11.000 μονάδων. Σήμερα ωστόσο, αναμένεται μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών για την Wall Street, καθώς κατά την Ημέρα του Κολόμβου τόσο η αμερικανική αγορά ομολόγων, όσο και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες είναι κλειστές. Σήμερα δεν αναμένονται ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών και εταιρικών αποτελεσμάτων για τις ΗΠΑ

Κατά τους αναλυτές, το κλίμα εξακολουθεί να είναι θετικό, καθώς είναι ευρεία η εκτίμηση ότι επίκειται νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης, κυρίως από την Fed, μετά και την πρόσφατη αντίστοιχη κίνηση της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Mansoor Mohi-uddin της UBS εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αγορές Treasuries 65 δισ. δολ. τον μήνα, για να δώσει ένεση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο τραπεζικός κλάδος και ο κλάδος αυτοκινήτου κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο. Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, ενώ ράλι διαδραματίστηκε στην κινεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v