Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωπαϊκες αγορές

Συγκρατημένη άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή στραμμένη στην ΕΚΤ και μετά τα θετικά στοιχεία σε Γερμανία και Βρετανία. Πτωτικά το δολάριο και νέο ρεκόρ για τον χρυσό.

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα εντυπωσιακά στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή σε Γερμανία και Βρετανία, αλλά και εν αναμονή της ΕΚΤ. Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures της Wall εν αναμονή μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,15% στις 6280 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,25% στις 3774 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,10% στις 5687 μονάδες.

Πιο θετικό το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,56% στις 10760 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,29% στις 7732 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδη 0,79% στις 20730 μονάδες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, για 20ο συνεχή μήνα, στο 0,5% όπως αναμενόταν. Νωρίτερα ανακοινώθηκε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στην βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας, αλλά και σημαντική μείωση στις τιμές των κατοικιών.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε σημαντική ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής στην Γερμανία, μεγαλύτερη της μέσης πρόβλεψης των αναλυτών.

Οι αγορές αναμένουν τόσο την ανακοίνωση των επιτοκίων της ΕΚΤ – όπου επίσης δεν αναμένονται μεταβολές – όσο κυρίως την συνέντευξη Τύπου του Jean Claude Trichet και τα σχόλιά του για το αδύναμο δολάριο και την κίνηση ποσοτικής χαλάρωσης της Ιαπωνίας.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν και τα futures της Wall καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και σήμερα αναμένονται ο ανακοινώσεις της Alcoa και της Pepsico.

Βασικό χαρακτηριστικό στις διεθνείς αγορές σήμερα, είναι η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του δολαρίου (χαμηλό 8 μηνών έναντι του ευρώ, 15 ετών έναντι του γεν και ιστορικό χαμηλό έναντι του αυστραλιανού δολαρίου) και το νέο ρεκόρ του χρυσού πάνω από τα 1,360 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v