Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Οριακές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο. Οριακές μεταβολλές στις ασιατικές αγορές.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 6266 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει μικρές απώλειες 0,07% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,35% και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,07%.

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας και ειδικότερα την συνέντευξη Τύπου του Jean Claude Trichet. Αν και δεν αναμένεται μεταβολή των επιτοκίων του ευρώ και της στερλίνες, οι επενδυτές περιμένουν δηλώσεις ως προς τα μείζονα θέματα των ημερών: ήτοι την συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου και τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της Ιαπωνίας.

Διορθωτικές τάσεις καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.
 
Εξάλλου, οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Κέρδη για τον μεταλλευτικό και τον ναυτιλιακό κλάδο αλλά και ανησυχία από την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v