Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις ανόδου καταγράφονται στις ευρωαγορές μετά από μία συνεδρίαση με ισχυρά κέρδη στην Ασία και ενώ διευρύνεται η εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε ενέσεις ρευστότητας.

Διστακτική άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας μία συνεδρίαση με ισχυρά κέρδη στην Ασία και ενώ διευρύνεται η εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε ενέσεις ρευστότητας στην αγορά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,30% στις 6307 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,4% στις 3778 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,30% στις 5674 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 10714 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει μικρές απώλειες 0,15% στις 7770 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,21% στις 20795 μονάδες.

Κατά την σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και στις συναντήσεις της G7 και της G20 δεν υπήρξε τελικά κοινή γραμμή πλεύσης ως προς τις εντάσεις στην αγορά συναλλάγματος και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, οδηγούν την αγορά στο συμπέρασμα ότι επίκειται νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης, κυρίως από την Fed, μετά και την πρόσφατη αντίστοιχη κίνηση της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, ο Mansoor Mohi-uddin της UBS εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αγορές Treasuries 65 δισ. δολ. τον μήνα, για να δώσει ένεση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v