Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Με την προσοχή των αγορών να στρέφεται στην αναμενόμενη ανακοίνωση για το ύψος της ανεργίας στις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο.

Με την προσοχή των αγορών να στρέφεται στην αναμενόμενη ανακοίνωση για το ύψος της ανεργίας στις ΗΠΑ, τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,39% στις 6251 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,75% στις 3742 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,81% στις 5616 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,82% στις 10652 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,46% στις 7734 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,23% στις 20645 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται ο ενεργειακός κλάδος λόγω της υποχώρησης της τιμής του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, κατά 1,32% στα 80,59 δολ. ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο στο 9,7% από 9,6% τον προηγούμενο μήνα, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η πραγματική οικονομία και η αγορά απασχόλησης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβράδυνσης. Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής ανάπτυξης που επικρατούν το τελευταίο διάστημα έχουν πυροδοτήσει τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed και οδηγούν και στην διολίσθηση του δολαρίου κατά 11% έναντι του ευρώ από τις αρχές του έτους.

Οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας επικράτησαν και κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές με απώλειες για το Τόκιο και την Σεούλ. Αντιθέτως, καταγράφηκε ράλι στην κινεζική αγορά με κέρδη μεγαλύτερα του 4% στην Σαγκάη, μετά την ανακοίνωση της Moody’s ότι θέτει σε καθεστώς αναβάθμισης την κινεζική οικονομία. Η είδηση αυτή, δεν στάθηκε όμως ικανή να δημιουργήσει θετικό κλίμα στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v