Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η απροσδόκητη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής βελτίωσε το ήδη θετικό κλίμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed και τα αποτελέσματα τριμήνου της Intel.

Διευρύνονται τα αρχικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά και τα απροσδόκητα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης, ενώ παράλληλα διατηρείται το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την Fed και τα αποτελέσματα της Intel

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,4% στις 6.392 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,52% στις 3805 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,18% στις 5.728 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1.26% στις 10.782 μονάδες, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο 0,74% στις 7.752 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδη 1.18% στις 20.994 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για την βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης κατά τον Αύγουστο, ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Σε μηνιαία βάση καταγράφηκε αύξηση κατά 1% έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη ενίσχυση στο 0,8%

Επιπλέον, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed επιβεβαίωσαν τις αρχικές προσδοκίες των αγορών, καθώς διαφαίνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να αποφασίσει σύντομα την ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Επιπλέον, ο τεχνολογικός κλάδος κινείται ανοδικά καθώς η Intel ανακοίνωσε χθες αύξηση κερδών τρίτου τριμήνου κατά 59%, κάνοντας λόγο για αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών των επιχειρήσεων που αντισταθμίζει τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v