Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Τόκιο που έκλεισε στο -2%. Ρευστοποιήσεις κερδών στον μεταλλευτικό κλάδο και δημοσιεύματα για σύσφιγξη της κινεζικής νομισματικής πολιτικής.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Τόκιο, που έκλεισε στο -2%. Πτωτικά ο μεταλλευτικός κλάδος με τη διόρθωση στις τιμές των μετάλλων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,84% στις 6.256 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,11% στις 3.726 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,76% στις 5.629 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,77% στις 10.618 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,66% στις 20.700 μονάδες.

Ρευστοποιήσεις κερδών σημειώνονται στην τιμή του χαλκού, με αποτέλεσμα οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Η προσοχή στρέφεται στη νομισματική πολιτική των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Χθες, το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου αύξησε προσωρινά τα υποχρεωτικά διαθέσιμα κεφάλαια έξι μεγάλων τραπεζών της. Ο λόγος των υποχρεωτικών διαθέσιμων κεφαλαίων των μεγαλύτερων τραπεζών της διαμορφώνεται στο 17,5% -με αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης- για ένα δίμηνο. Μετά θα επανέλθει στο προηγούμενο επίπεδό του.

Ως προς την αμερικανική οικονομία, η προσοχή των αγορών στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που δημοσιοποιούνται απόψε, αναζητώντας ενδείξεις για το εάν και πότε θα υπάρξει ποσοτική χαλάρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v