Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και Intel ωθούν τις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της Fed όπου διαφαίνεται πως είναι κοντά η απόφαση για ποσοτική χαλάρωση. Στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο από τα αποτελέσματα της Intel.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της Fed, αλλά και τα αποτελέσματα της Intel που ωθούν τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,52% στις 6.337 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,54% στις 3.769 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,60% στις 5.695 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,38% στις 10.688 μονάδες, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο 0,27% στις 7.716 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδη 0,34% στις 20.821 μονάδες.

Από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed διαφαίνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να αποφασίσει σύντομα την ποσοτική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
 
Επιπλέον, η Intel ανακοίνωσε χθες αύξηση κερδών τρίτου τριμήνου κατά 59%, κάνοντας λόγο για αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών των επιχειρήσεων που αντισταθμίζει τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές.

Επισημαίνεται ότι στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης, που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v