Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τις ευρωαγορές

Διατηρείται για δεύτερη ημέρα το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, μετά και τα ισχυρά κέρδη νωρίτερα στην Ασία. Ελεύθερη πτώση του δολαρίου, νέο ρεκόρ για τον χρυσό και ενίσχυση του μεταλλευτικού κλάδου.

Θετικό είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη που προηγήθηκαν στην Ασία. Το νέο ράλι στις τιμές των μετάλλων, ωθεί τις μετοχές του μεταλλευτικού και του ενεργειακού κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,59% στις 6472 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,26% στις 3838 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,29% στις 5763 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,86% στις 10959 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 0,42% στις 21234 μονάδες.

Η εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων προδιαγράφεται θετική, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Intel και της JP Morgan, αλλά και τις σημερινές ειδήσεις που προκύπτουν από την LVMH και την WH Smith.

Επιπλέον, η απόφαση της Σιγκαπούρης να επιτρέψει ανατίμηση του νομίσματός της, δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς τις έντονες συναλλαγματικές διαμάχες και οδήγησε σε νέα ελεύθερη πτώση του δολαρίου, αλλά και σε νέο ράλι στις τιμές των μετάλλων με αποτέλεσμα και την ενίσχυση των μετοχών του κλάδου φυσικών πόρων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στην εικόνα του εμπορικού πλεονάσματος των ΗΠΑ, (η ανακοίνωση αναμένεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος) που ενδεχομένως να επηρεάσει την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v