Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Περιορισμός των αρχικών κερδών στις ευρωαγορές και στα futures της Wall καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ, αλλά και εταιρικά αποτελέσματα από κολοσσούς όπως η Google

Περιορισμός των αρχικών κερδών καταγράφεται τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές, όσο και στα futures της Wall καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ, αλλά και εταιρικά αποτελέσματα από κολοσσούς όπως η Google.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 6466 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 3831 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο με απώλειες 0,19%.

Νωρίτερα, ο δείκτης FTSEurofirst κατέγραφε άνοδο 0,4% στο υψηλότερο επίπεδο 5 μηνών, με στήριξη τόσο από την προοπτική ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed όσο και από την θετική εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων της Intel, της JPMorgan αλλά και της LVMH.

Κέρδη καταγράφει κυρίως ο μεταλλευτικός κλάδος, συνεπεία του ράλι που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων και με το νέο ρεκόρ του χρυσού.

Η ενίσχυση του ευρώ όμως, άνω των 1,41 δολ. ήταν ένας από τους παράγοντες που προβληματίζουν τους επενδυτές, οι οποίοι παράλληλα αναμένουν κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ, όπως το ύψος του εμπορικού ελλείμματος και τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ξεχωρίζει η επικείμενη ανακοίνωση της Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v