Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Συγκρατημένη άνοδος καταγράφεται στους ευρωπαϊκούς δείκτες, παρά την έντονη νευρικότητα που επικράτησε νωρίτερα στην Ασία. Στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο από τα αποτελέσματα της Google.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εν αναμονή τόσο της ομιλίας Bernanke και των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη όσο και νέων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 6.483 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% στις 3.829 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στις 5.731 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,24% στις 10.875 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,16% στις 21.128 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος κινείται ανοδικά μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Google για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο κλάδος λιανικού εμπορίου, ωστόσο, δέχεται πιέσεις καθώς η Carrefour προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των στόχων της για το οικονομικό της έτος.

Στη συνέχεια αναμένονται τα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης που ενδεχομένως να χαράξουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Οι επενδυτές, όμως, έχουν περισσότερο στραμμένη την προσοχή τους στις ΗΠΑ, στα στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις και κυρίως στην επικείμενη αποψινή ομιλία Bernanke, από την οποία θα αναζητηθούν ενδείξεις για την προβλεπόμενη ποσοτική χαλάρωση της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v