Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες των ευρωαγορών και στα futures της Wall. Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και στα futures στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία εβδομάδα με μπαράζ κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών. Συνεχίζεται ωστόσο, η ανοδική πορεία των αναδυόμενων αγορών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% στις 6.301 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,06% στις 3.784 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,11% στις 5.592 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,55% στις 10.668 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ καταγράφει κέρδη 0,4% στις 7.4673 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,14% στις 20.636 μονάδες.

Ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών μεγεθών κατά την σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων σε ΕΕ και ΗΠΑ για δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ανεργίας αλλά και ΑΕΠ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και τα deals που ανακοινώθηκαν σήμερα όπως η εξαγορά της Alberto Culver από τη Unilever έναντι 3,7 δισ. δολ. σε μετρητά. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τη μετοχή της Unilever. Επίσης, η κινεζική Bright Food Corp. δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της βρετανικής United Biscuits.

Πρωταγωνιστής και της σημερινής συνεδρίασης φαίνεται πως είναι οι αναδυόμενες αγορές. Ο δείκτης MSCI Emerging Markets ενισχύεται κατά 0,8% και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008. Οι ασιατικές αγορές, κατέγραψαν ισχυρά κέρδη κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο ISE 100 ενισχύεται κατά 0,4% σε νέο ιστορικό υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v