Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή κλίματος με απώλειες στις ευρωαγορές

Τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν για τις ευρωπαϊκές αγορές που καταγράφουν τώρα απώλειες με αφορμή την σημαντική μείωση του δείκτη ΡΜΙ ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο. Η προσοχή στρέφεται τώρα στα αμερικανικά στοιχεία.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με αφορμή την αιφνιδιαστική υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ Σεπτεμβρίου. Έτσι, ενώ η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ευρεία άνοδο, οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες ευρωζώνης καταγράφουν απώλειες. Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,64% στις 6168 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,83% στις 3702 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,88% στις 5502μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,86% στις 10464 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 0,83% στις 20195 μονάδες

Η αφορμή για την νέα πτωτική τάση δόθηκε από την ανακοίνωση της Markit για την σημαντική επιβράδυνση των δραστηριοτήτων στην ευρωζώνη τόσο στον κλάδο υπηρεσιών όσο και στον κλάδο μεταποίησης.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε νέα τάση αποστροφής επενδυτικού κινδύνου, όπως συνέβη και κατά την χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία επικράτησε έντονη νευρικότητα καθώς η Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης και ουσιαστικά μαζικών αγορών ομολόγων, οδηγώντας παράλληλα σε ράλι ομολόγων και σημαντικές απώλειες για το δολάριο.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία επιδομάτων ανεργίας, οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών, αλλά και ο Leading Indicator.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v