Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την έντονη νευρικότητα της χθεσινής συνεδρίασης. Σταθεροποιητικές τάσεις σε αγορά ομολόγων και συναλλάγματος. Κέρδη για τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογία

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σταθεροποιητικά διαπραγματεύεται το δολάριο και η αγορά ομολόγων, μετά τις έντονες κινήσεις της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,77% στις 6256 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει ενίσχυση 0,86% στις 3767 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 5580 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,64% στις 10623 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ κατγράφει κέρδη 0,55% στις 20476 μονάδες


Τα κέρδη της σημερινής συνεδρίασης φαίνεται πως είναι ευρεία, καθώς ανοδικά κινούνται τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και ο τεχνολογικός κλάδος.

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησε έντονη νευρικότητα καθώς η Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης και ουσιαστικά μαζικών αγορών ομολόγων, οδηγώντας παράλληλα σε ράλι ομολόγων και σημαντικές απώλειες για το δολάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, η κατάσταση φαίνεται πως σταθεροποιείται με το αμερικανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,3396 δολ. έναντι του ευρώ, ενώ χθες βρισκόταν στα 1,3405 δολ.

Η τιμή spot του χρυσού (που επίσης εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ χθες) διαπραγματεύεται στα 1,296 δολ. ανά ουγκιά.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ ευρωζώνης τόσο για τον κλάδο βιομηχανίας, όσο και για τον κλάδο υπηρεσιών, όπου αναμένεται μεν επιβράδυνση, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πόσο έντονη θα είναι αυτή. Για τις ΗΠΑ αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία επιδομάτων ανεργίας, οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών, αλλά και ο Leading Indicator.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v