Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές, με στήριξη από τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ισπανία, Ιρλανδία και Ελλάδα, που αίρουν τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Fed.

Ανοδικά κινούνται και πάλι οι ευρωπαϊκές αγορές, αφήνοντας πίσω την διστακτικότητα που καταγράφηκε κατά την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, με στήριξη από τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ιρλανδία, Ισπανία αλλά και Ελλάδα που δίνουν αισιοδοξία για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,67% στις 6.336 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει ενίσχυση 0,79% στις 3.817 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,49% στις 5.629 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,06% στις 10.857 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεαι σε ποσοστό 0,95% στις 7.459 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει ενίσχυση 0,6% στις 20.878 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι οι επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ισπανία, Ιρλανδία και Ελλάδα οδήγησαν σε άνοδο και το ευρώ στα 1,3137 δολ.

Πλέον, η προσοχή όλων να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο το ύψος των επιτοκίων, που εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητο, όσο στο εάν θα υπάρξουν νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης με μαζικές αγορές ομολόγων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v