Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική τάση στις ευρωαγορές

Τη σκυτάλη από την Ασία πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη κυρίως για τον μεταλλευτικό κλάδο. Νέο ρεκόρ του χρυσού, ανοδικά και ο χαλκός. Κέρδη για το ευρώ στο 1,3130 δολ.

Τη σκυτάλη από την Ασία πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινώντας τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη κυρίως για τον μεταλλευτικό κλάδο. Ανοδικά κινείται και το ευρώ, πάνω από το 1,3130 δολ., συνεχίζοντας το χθεσινό ράλι, μετά την άκρως επιτυχημένη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία.

Ως προς τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται 0,84% στις 6.301 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,13% στις 3.778 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,75% στις 5.581 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,74% στις 10.794 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,55% στις 7.477 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,95% στις 20.880 μονάδες.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον Nikkei μάλιστα να καταγράφει την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση έτους.

Στήριξη στις αγορές δίνουν οι δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι θα διατηρήσει την επεκτατική νομισματική πολιτική της, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με μέτρα σύσφιγξης των κανόνων για τον τραπεζικό κλάδο. Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στο να εκτιναχθεί σε νέο ρεκόρ η τιμή του χρυσού αλλά και στην ενίσχυση του χαλκού, συμπαρασύροντας ανοδικά τον ευρύτερο μεταλλευτικό κλάδο.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που ανακοινώνονται το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v