Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στο μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών που αναμένονται αργότερα για τις ΗΠΑ, αλλά και στις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος.

Χαμηλοί είναι οι τόνοι κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στο μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών που αναμένονται αργότερα για τις ΗΠΑ, αλλά και στις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά +0,18% στις 6.273 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,23% στις 3.764 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες -0,02% στις 5.554 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύετασι κατά 0,09% στις 10.761 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,12% στις 20.899 μονάδες. ‘

Η σαφέστατη προειδοποίηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού για νέες παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος, αλλά και η ένταση των συζητήσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου ως προς την διαπραγμάτευση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γουάν, είναι βασικά θέματα που συζητούνται και κατά στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Όπως επίσης και το εάν η κυβέρνηση του Πεκίνου θα επιβάλει νέους περιορισμούς στον κινεζικό τραπεζικό κλάδου, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Από πλευράς κλάδων, ο βιομηχανικός είναι εκείνος που καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα και συγκεκριμένα η Siemens η μετοχή της οποίας αναβαθμίστηκε από την Morgan Stanley, αλλά και την Goldman Sachs.

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου αντιθέτως δέχονται πιέσεις, κυρίως λόγω της υποχώρησης στις τιμές των μετάλλων.

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο ευρωζώνης, αλλά και μπαράζ ανακοινώσεων για αμερικανικά μακροοικονομικά μεγέθη. Μεταξύ άλλων, ανακοινώνονται δείκτης τιμών παραγωγού, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v