Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα επικρατεί και πάλι στις ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall, με το βλέμμα στα στοιχεία για τις ΗΠΑ, αλλά μετά και την δημοσιοποίηση των προτάσεων της Κομισιόν για τον έλεγχο της αγοράς παραγώγων.

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στα futures της Wall Street, σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση, εν αναμονή των στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ. Πιέσεις για τον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ ανοδικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά -0,31% στις 6.255 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά -0,4% στις 3.759 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες -0,19% στις 5.556 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά -0,6% στις 10.741 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά -0,64% στις 20.868 μονάδες.

Πτωτικά κινείται ο φαρμακευτικός κλάδος με απώλειες για την AstraZeneca καθώς ένα νέο φαρμακευτικό της προϊόν αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην έγκρισή του από τις αμερικανικές, ενώ η μετοχή της GlaxoSmithKline υποβαθμίστηκε από την Jefferies International

Κέρδη ωστόσο, καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την αναβάθμιση της μετοχής της Peugeot SA από την Morgan Stanley

Καμία έκπληξη δεν προέκυψε από τις μακροοικονομικές ειδήσεις για την ευρωζώνη, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο στο 1,6% όπως αναμενόταν. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώνεται το απόγευμα.

Οι αγορές ξεδιαλύνουν επίσης και τα δύο προσχέδια νόμων που κατέθεσε η Κομισιόν για τον έλεγχο της αγοράς παραγώγων που φέρουν ακόμη και την δυνατότητα προσωρινής απαγόρευσης του short selling

Παράλληλα, διατηρείται η φημολογία για το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας από την Fed με διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η Goldman Sachs μάλιστα προβλέπει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να αγοράσει Treasuries αξίας 1 τρισ. δολ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v