Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις με οριακές μεταβολές των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, αλλά και των Futures στην Wall Street, εν αναμονή μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Διστακτικές κινήσεις με οριακές μεταβολές των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, αλλά και των Futures στην Wall Street ενόψει μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αργότερα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 6262 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά -0,23% στις 3747 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες -0,12% στις 5548 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,11% στις 10763 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά -0,2% στις 7464 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά -0,6% στις 20747 μονάδες.

Ο FTSEurofirst υποχωρεί κατά -0,4%. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι για τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης είναι ενισχυμένος κατά 5%

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, εκ των οποίων ξεχωρίζουν η FEDEX και η Oracle. Επίσης, αργότερα αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, όπως ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπως επίσης και τα στοιχεία της Fed Φιλαδέλφειας.

Το ευρώ καταγράφει σημαντικά κέρδη, πάνω από τα 1,3080 δολ, με στήριξη από την άκρως επιτυχημένη δημοπρασία ομολόγων στην Ισπανία και την διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος της ευρωζώνης.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι παράγοντας συγκράτησης για τις αγορές αποτελεί η διευρυνόμενη συζήτηση για το εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Πεκίνου σε νέα αυστηρότερα μέτρα κεφαλαιακής επάρκειας των κινεζικών τραπεζών. Εξέλιξη που ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιβράδυνση την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στις νέες ανησυχίες για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία αποδίδεται και η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, στα 75,33 δολ./βαρέλι για τα συμβόλαια Οκτωβρίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, αλλά και η νέα εκτίναξη της τιμής του χρυσού στα 1,277.90 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v