Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures της Wall, με πρωτοπόρους λιανικό εμπόριο, τεχνολογικό κλάδο και μεταλλευτικές. Ανοδικά το ευρώ, αλλά και νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού.

Με πρωτοπόρο την Carrefour και τον κλάδο λιανικού εμπορίου, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται και σήμερα ανοδικά με διευρυμένα κέρδη, έχοντας στήριξη και από το θετικό πρόσημο στα futures της Wall Street. Σημαντικά κέρδη καταγράφει και το ευρώ, που νωρίτερα ξεπέρασε τα 1,3130 δολ., ενώ σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύθηκε η τιμή του χρυσού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται 0,92% στις 6.307 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,28% στις 3.784 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,07% στις 5.592 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,04% στις 10.828 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,66% στις 7.485 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,78% στις 20.845 μονάδες.

Ο δείκτης FTSEurofirst ενισχύεται κατά 1%. Επισημαίνεται, ότι από τα ιστορικά χαμηλά που κατέγραψε ο δείκτης τον Μάρτιο του 2009, έχει ενισχυθεί κατά 62%. Για τον Σεπτέμβριο, η ενίσχυση του δείκτη ανέρχεται στο 5,9%, αλλά για το 2010 συνολικά, ο FTSEurofirst καταγράφει κέρδη 4%.

Θετικό κλίμα επικρατεί και στην Wall όπως δείχνει η εικόνα από τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, αλλά και στις ασιατικές αγορές, όπου το πρωί, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,2% που είναι και υψηλό 6 εβδομάδων. Για το χρηματιστήριο του Τόκιο, αυτή η εβδομάδα ήταν η καλύτερη του έτους από πλευράς χρηματιστηριακών κερδών

Η μετοχή της Carrefour καταγράφει κέρδη της τάξεως του 6%, σε μία έμπρακτη απόδειξη της επιβράβευσης από την αγορά στην νέα στρατηγική του Πλανήτη Carrefour και το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που υπόσχεται αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας.

Κέρδη καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος μετά τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Oracle


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v