Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές με στήριξη από τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία. Οριακές μεταβολές όμως, καταγράφουν τα futures της Wall, με την προσοχή να στρέφεται στην Fed.

Ανοδικά κινούνται και πάλι οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τις επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ιρλανδία, Ισπανία αλλά και Ελλάδα που δίνουν αισιοδοξία για την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Οριακές μεταβολές ωστόσο, καταγράφουν τα futures της Wall, με τους επενδυτές να διστάζουν να τοποθετηθούν ενόψει της αποψινής συνεδρίασης της Fed

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 6.323 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει ενίσχυση 0,55% στις 3.808 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,37%.Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται στις 0.91% στις 10.841 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται σε ποσοστό 0,75% στις 7.444 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει ενίσχυση 0,65% στις 20.887 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι οι επιτυχημένες δημοπρασίες εντόκων σε Ισπανία, Ιρλανδία και Ελλάδα οδήγησαν σε άνοδο και το ευρώ στα 1,3137 δολ.

Πλέον, η προσοχή όλων να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Το ζητούμενο δεν είναι τόσο το ύψος των επιτοκίων, που εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί αμετάβλητο, όσο το εάν θα υπάρξουν νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης με μαζικές αγορές ομολόγων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v