Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλοί τόνοι στις ευρωπαϊκές αγορές

Διστακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την επομένη της συνόδου της Fed κατά την οποία  δήλωσε «έτοιμη» να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας. Πάνω από το 1,33 δολ. το ευρώ.

Διστακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την επομένη της συνόδου της Fed κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε «έτοιμη» να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 καταγράφει ενίσχυση 0,27% στις 6292 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 3787 μονάδες και ο βρετανικός FTSE100 καταγράφει κέρδη0,27% στις 5591 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο ωστόσο, παρουσιάζουν οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί σε ποσοστό -0,54% στις 10704 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI σε ποσοστό -0,1% στις 7431 μονάδες και τον Ιταλικό ΜΙΒ σε ποσοστό -0,24% στις 20691 μονάδες.

Οι μεταλλευτικές εταιρείες και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης

Πάνω από τα 1,33 δολ. ενισχύεται το ευρώ μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες χθες σε Ισπανία, Ιρλανδία αλλά και Ελλάδα. Η πτωτική τάση του δολαρίου συνεχίστηκε μετά τις δηλώσεις Fed που από την αγορά ερμηνεύονται ως προειδοποίηση για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης και μαζικών αγορών αμερικανικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v