Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τις ειδήσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών αλλά και προβληματισμός μετά την υποβάθμιση της Anglo Irish Bank από τη Moody's.

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές παρά τα ισχυρά κέρδη στη Wall και στην Ασία και την έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στις συγχωνεύσειςκαι εξαγορές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,15% στις 6.308 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,24% στις 3.791 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σε ποσοστό 0,07% στις 5.602 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,28% στις 10.698 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ καταγράφει κέρδη 0,35% στις 7.469 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,3% στις 20.670 μονάδες.

Όσον αφορά στις ειδήσεις, ξεχωρίζει η εξαγορά της Alberto Culver από τη Unilever έναντι 3,7 δισ. δολ. σε μετρητά. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τη μετοχή της Unilever. Επίσης, η κινεζική Bright Food Copr. δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της βρετανικής United Biscuits.

Προβληματισμός, ωστόσο, προκαλείται από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Anglo Irish Bank από τη Moody's κατά 3 βαθμίδες. Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος έχουν ενταθεί, οδηγώντας αντιστοίχως σε χρηματιστηριακές πιέσεις αλλά και σε έντονες πιέσεις στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειεας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v