Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτο ανοδικό σερί για τις ευρωπαϊκές αγορές

Για έκτη συνεδρίαση ενισχύονται οι ευρωαγορές με κινητήριο δύναμη το ράλι στον τραπεζικό κλάδο. Ανοδικό άνοιγμα και για την Wall δείχνουν τα futures, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Για έκτη συνεχή συνεδρίαση ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με κινητήριο δύναμη το ράλι στον τραπεζικό κλάδο. Ανοδικό άνοιγμα και για την Wall δείχνουν τα futures, καθώς επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Έτσι, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,54%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,97% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,72%. Ανοδικά και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό ΙΒΕΧ στο +1,08%, τον πορτογαλικό PSI στο +0,83% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,71%.

Ως προς τον τραπεζικό κλάδο, τα αλλεπάλληλα θετικά μηνύματα, οδηγούν σε μία ευρύτερη θετική αλλαγή του κλίματος. Τα εντυπωσιακάαποτελέσματα της UBS (η μετοχή της ενισχύεται κατά 9%!) και η καθ’ όλα ικανοποιητική εικόνα από τα αποτελέσματα της Deutsche Bank δημιουργούν αισιοδοξία, τώρα που και ο σκόπελος των stress test έχει ξεπεραστεί.

Παράλληλα, οι τραπεζικές εποπτικές αρχές της Βασιλείας συμφώνησαν στους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας και μάλιστα οι τελικές αποφάσεις είναι ηπιότερες από ότι είχε αρχικά προταθεί. Έτσι, τράπεζες όπως η Credit Agricole, η Societe Generale και η BNP Paribas – για τις οποίες οι αρχικές προτάσεις της Βασιλείας θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις – καταγράφουν σήμερα κέρδη 6% έως 8%.

Θετική είναι η εικόνα και από τα εταιρικά κέρδη και άλλων κλάδων όπως αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις της Norsk Hydro, της SAP και της DuPont, μεταξύ άλλων.
Στις ΗΠΑ η FedEx προχώρησε σε αναβάθμιση των στόχων για το 2010.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της BP, καθώς η πετρελαϊκή, αφού ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ για το β΄τρίμηνο, προχωρά σε αλλαγή της ηγεσίας της και σε πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 30 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v