Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδοχή των ευρωαγορών στα stress test

Σταθεροποιητικά κινούνται ευρωπαϊκές αγορές, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη δημοσιοποίηση των πολύκροτων stress test. Κέρδη για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές. Ανοδικά κινήθηκε και η Ασία.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των πολύκροτων stress tests. Η υποδοχή των αγορών στη διαδικασία στην οποία υποβλήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες φαίνεται πως είναι... ήπια θετική και αρκετές τραπεζικές μετοχές καταγράφουν κέρδη. 

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,08% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,37%.
Μικτή εικόνα και στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ στο -0,02%, τον πορτογαλικό PSI στο +0,52% και τον ιταλικό FTSE MIB στο -0,33%.

Στο επίκεντρο, όπως αναμενόταν βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος. Οι μετοχές της Barclays, της Credit Agricole, της Societe Generale, της Lloyds και της ING καταγράφουν κέρδη, ενώ αντιθέτως η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 2%. Επισημαίνεται ότι η Deutsche Bank είναι μία από τις 6 γερμανικές τράπεζες που δεν δημοσιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία για τα stress tests ως όφειλαν.

Σημαντικά κέρδη και για τη μετοχή της ΒΡ καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στην πετρελαϊκή με απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Tony Hayward.

Πιέσεις δέχεται ο φαρμακευτικός κλάδος αφού εντείνεται η διαμάχη για την εξαγορά της Gezyme, για την οποία και η GlaxoSmithKline εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v