Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη. Θετικό άνοιγμα δείχνουν και τα futures στην Wall.

Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές προκάλεσαν τα απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη, ενώ θετικό άνοιγμα προβλέπεται και για την Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,65%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,8% και ο βρετανικός FTSE κατά 1.03%.

Ανοδικά και τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να καταγράφει κέρδη 1,47%, τον πορτογαλικό PSI 1,16% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,74%

Η ανακοίνωση για την απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη ΡΜΙ μεταποιητικού κλάδου και κλάδου υπηρεσιών και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών, αλλά και της αύξησης των βιομηχανικών παραγγελιών στην ευρωζώνη, έδωσαν το έναυσμα για αλλαγή του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το αρνητικό κλίμα είχε δημιουργηθεί νωρίτερα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke περί «ασυνήθιστων συνθηκών» που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, αλλά και την έκθεση του ΔΝΤ που προειδοποιούσε ότι η δημοσιονομική λιτότητα μπορεί να πλήξει την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πορεία.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των stress test, στο επίκεντρο βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος με τον Stoxx Europe 600 Banks να καταγράφει κέρδη 1,5%.

Στις ΗΠΑ, 50 εταιρίες του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα. Η αγορά περιμένει κυρίως τα αποτελέσματα των Starbucks, Eli Lilly & Co., και Microsoft Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v